Wonen op Het Perk in Sneek

Waterwoningen

Waar voorheen het horizonbeeld werd gevuld door een braakliggend terrein, herrijzen binnenkort 12 ritmisch geschakelde waterwoningen in nieuwbouwplan Het Perk. Wil je heel graag aan het water wonen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Sneek is de poort naar de verschillende meren in Zuidwest Friesland. Vanaf Het Perk is het hele Friese merengebied via een staande mastenroute bereikbaar.

De perfecte spot voor een borrel

Terras aan het water

Als eigenaar van één van deze unieke woningen heb je nog meer ‘watervoordelen’. Je hebt een eigen terras aan het water met aanlegsteiger. Heerlijk om in de zomeravonden te genieten van een lekker wijntje of biertje met vrienden of familie. Sparen wordt dan makkelijker, want je hoeft minder vaak naar het centrum voor een terrasje. Al is dit in Sneek net zo gezellig!

Warmte uit het water

Wetterwaarmte

Een ander ‘watervoordeel’ is dat je de warmte voor je woning uit het water haalt door middel van de techniek Aquathermie. Dat zit zo. Onder de steiger bevindt zich een module die de warmte uit het water onttrekt en via de warmtewisselaar warmte aan de warmtepomp afgeeft. Deze geeft vervolgens comfortabele warmte aan je huis. Zowel voor de verwarming als het tapwater. Gaaf hè? Deze ‘Wetterwaarmte’ is een onuitputtelijke bron van watergeluk voor je woning. Meer weten over deze techniek? Je vindt er meer informatie over in de technische omschrijving.

Download technische omschrijving

Uitzicht op het water

Uitstekend leven

Wanneer het buiten een stuk kouder is, is het binnen nog steeds uitstekend leven. De woning is namelijk zeer goed geïsoleerd. Aan de achterkant van de woning heb je voldoende ruimte voor je zithoek en de eettafel met uitzicht op het water. Optioneel kan er voor gekozen worden om hier de keuken te positioneren en de zithoek naar de voorkant (straatkant) te verplaatsen (meerwerk). De woonruimtes zijn dus optimaal te benutten. En als het een paar nachten stevig heeft gevroren stap je zo vanaf je eigen steiger het ijs op voor een rondje op de schaats. Naar IJlst of de Waterpoort? Je bent er zo!

Met verschillende mogelijkheden

Een complete woning

Alle woningen beschikken over twee parkeerplaatsen op eigen kavel. Rijd je elektrisch of ben je dit in de toekomst van plan? Optioneel kun je kiezen voor een voorbereiding voor een laadpaal (meerwerk). Als je de woning betreedt dan vind je hier eerst de hal met het toilet, de deur naar de woonkamer en de trap naar boven. De trap is standaard voorzien van een zogenoemd inspectieluik. De ruimte onder de trap kan zodoende gebruikt worden als opbergruimte voor bijvoorbeeld de stofzuiger of voorraad.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers en een badkamer. De badkamer is standaard uitgerust met sanitair van Villeroy & Boch. De badkamer kan groter gemaakt worden door een muur te verschuiven. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid tot het plaatsen van een ligbad (beide meerwerk).

Tot slot heeft deze prachtige en unieke woning aan het water nog een zolderverdieping. Deze is standaard is voorzien van knieschotten met aan weerskanten een te openen luik om de woning van (extra) bergruimte te voorzien. Deze bergruimte kan gebruikt worden om bijvoorbeeld kerstspullen of gereedschap op te bergen. Op zolder is het trouwens ook mogelijk om een extra kamer en dakraam toe te voegen (meerwerk). Ideaal als thuiswerkplek!

Een warm (t)huis

Duurzaam wonen

Kies je voor een waterwoning op Het Perk dan kies je voor een complete en duurzame woning die klaar is voor de toekomst. De woningen voldoen aan de laatste BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) eisen. De waterwoningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie. De woning wordt voorzien van vloerwarming op de begane grond en eerste verdieping. De verwarming wordt aangestuurd door een warmtepomp die zijn warmte uit het water haalt. De warmtepomp heeft standaard een geïntegreerde 190 liter boiler voor warm water. Optioneel is de boiler te vergroten (meerwerk).

De houten kozijnen en ramen worden voorzien van isolerende beglazing. De woningen worden bovendien zo gebouwd dat ze een hoge isolatiewaarde hebben en nagenoeg luchtdicht zijn. Ventilatie wordt geregeld door een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Deze blaast verse lucht in en zuigt vervuilde lucht af. De ingeblazen lucht wordt voorverwarmd. Dit voorkomt koude luchtstromen en is bovendien energiezuinig. Al deze maatregelen besparen energie en zorgen uit voor een lagere energierekening.

Dit is een ontwikkeling van Frisoplan, onderdeel van Friso Bouwgroep.

Aan deze impressies kunnen geen rechten worden ontleend.